Παρουσίαση βιβλίου: Το κάστρο των παραμυθιών (Εκδόσεις Ωρίων)

Τα Παραμυθοπεράσματα τούτη την Κυριακή 31/3 στις 12 το μεσημέρι στο φιλόξενο χώρο του polis art cafe, Πεσματζόγλου 5 στη Στοά του βιβλίου, μπλέκονται στα υπόγεια, τους διαδρόμους και τα δωμάτια ενός κάστρου των παραμυθιών και ταυτόχρονα εξερευνούν κρυμμένους θρύλους.

Πρόκειται για την παρουσίαση του βιβλίου Το κάστρο των παραμυθιών ένα συλλογικό έργο από εξαιρετικές συγγραφείς.

Ελάτε να το απολαύσετε και σας λέω ότι το βιβλίο είναι μοναδικό.

Όποιος δεν το πάρει θα χάσει κι όποιος το πάρει, πάλι θα χάσει…το μυαλό του από αυτά τα θαυμαστά που θα διαβάσει!

Κοπιάσετε και δε θα χάσετε! Θα με θυμηθείτε!

Οι εκδόσεις Ωρίων σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου “Το κάστρο των παραμυθιών”, την Κυριακή 31 Μαρτίου, ώρα 12.00μμ στην Αθήνα, στο POLIS ART CAFE Πεσματζόγλου 5.

Σε μια πρωτότυπη και διαδραστική παρουσίαση, για το βιβλίο -εκτός από τους συντελεστές -μιλούν: o Δρ. Δημήτρης Μπογιατζής, καθηγητής Δημιουργικής Γραφής και ιδρυτής της Σχολής Δημιουργικής Γραφής Harmony & Creativity και οι μαθητές Δημοτικού των εκπαιδευτηρίων Καραχάλιου.
Αποσπάσματα διαβάζει η ομάδα αφήγησης «Παραμυθοπεράσματα».
Μας συνοδεύει με τη μουσική του το
Aeolos Woodwind Quintet.

Ποιος θα τολμήσει να μπει στο κάστρο των παραμυθιών; Στο βιβλίο «Το κάστρο των παραμυθιών» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωρίων, δέκα μοναδικά εικονογραφημένα παραμύθια, εμπνευσμένα από αντίστοιχους ελληνικούς παραδοσιακούς θρύλους, μας ανοίγουν ένα παράθυρο στη φαντασία! Πρόκειται για μία ξεχωριστή συνάντηση δέκα συγγραφέων, που ενώνουν τις πέννες τους για να μας μεταφέρουν στον κόσμο του αυθεντικού παραμυθιού. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται οι αρχικοί θρύλοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας καθώς και προτάσεις για ασκήσεις δημιουργικής γραφής. Διαβάζεται από μικρούς και μεγάλους.

Τα παραμύθια γράφουν αλφαβητικά οι: Άννα Αθανασιάδου, Μαρία-Μαριλύ Γαλίζη, Κατερίνα Δίελα, Κατερίνα Θεοδωρίδου-Γιολασιγμάζη, Ιωάννα Καρρά, Άννα Μάνου, Μαργαρίτα Μάρκουλα, Αικατερίνη Μιχαήλ, Αικατερίνη Ναζλή, Μαριλένα Πονηράκη.
Ποίηση: Σοφία Σκλείδα
Λαογραφικό σημείωμα: Ιωάννα Φώκου
Εικονογράφηση: Ματίνα Ζέρβα
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μιμίκα Καπούλα

Posted in Αφηγήσεις, Δημοσιεύσεις, Δραστηριότητες.